Chaos je taky Boží :D

Pokladní

27. 8. 2008 10:56
Rubrika: Nádražní fejeton | Štítky: Pokladní
Pokladní 

Cestující se již těší, jak je budou v Praze na hlavním nádraží odbavovat pokladní u stolečků s kytičkami,s nabídkou limonády a zákusků. Samotné pokladní ale moc nadšené nejsou. ,,Přijde sem kdejaký  bezdomovec,nacpe se oplatků, vypije kafe a jízdenku si stejně nekoupí“ hořekují ženy z pokladních okének. A jejich stesky mají reálný podklad. Nemine den, kdy by k dosud ještě zasklenému okénku nepřišel nějaký pobuda a nesháněl se po občerstvení.

,,Slyšeli jsme,že se při prodeji jízdenek bude podávat víno, doufám že to nebude krabicové, toho mám již plné zuby,“oslovil nedávno jednu z pokladních zarostlý muž v potrhaném oblečení. Za ním stojící řada jemu podobných dychtivě čekala na odpověď pokladní. Ta se však nedala vyvést z míry.

  ,,Vínečko bude,i jízdenky budou,ale pouze pro ty,kteří si koupí jízdenku!“

prohlásila statečně.

  ,,Ale to je diskriminace, budeme si stěžovat ve Štrasburku!“ rozkřikla se zástupce bezdomovců a bezdomovkyn. A zástup za ním souhlasně výhružně zamručel. Pokladní již na nic nečekala,zavřela okénko a dala se za záclonkou do pláče. Marně ji její kolegyně chlácholily,nešťastnou pokladní neuklidnily.

  ,,Největší strach mám z toho, že nám to občerstvení dlouho nevydrží,“vyhrkla se slzami v očích při pohledu na řadu bezdomovců ve vestibulu.

Zobrazeno 984×

Komentáře

janek2

Hezky!!!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz