Chaos je taky Boží :D

Klimatizace

4. 10. 2008 16:47
Klimatizace 

Nové klimatizované vozy Českých drah zejí prázdnotou. Důvod?

Cestujícím je v nich zima: ,,Nedávno jsem nastoupil do klimatizovaného vozu a divil jsem se,že je tam tak prázdno. Pak jsem pochopil. Ta zima se nedala vydržet,“ sděluje své zážitky s drkotajícími zuby jeden s cestujících. A tak nové vozy jezdí prázdné zatímco starší vozy ve stejné soupravě praskají ve švech. ,,Trochu se musím tlačit,ale aspoň nezmrznu,“mává rukou nad nepohodlím další z cestujících. Třetí zase vypočítává další výhody cestování v neklimatizovaných vozech. ,,Do nových vozů jsem si musel koupit kabát,abych vůbec přežil. Když jsem pak vylezl z vlaku tak mně kabát překážel, protože venku bylo teplo. A tak si raději otevřu okno v normálním voze a ještě ušetřím za kabát.

    České dráhy ted musejí řešit situaci, která s těmito ,,chladícími“ vozy (jak jim cestující začali přezdívat) nastala.  Úvahy o zlevněném jízdném do těchto vozů byly rychle zamítnuty s odůvodněním nutnosti návratu investic. Jako přijatá kompenzace se zatím jeví vypnutí klimatizace při venkovních teplotách do 25 stupňů.

,,Pokud nebude v létě příliš mnoho tropických dnů,tak máme vyhráno,“ těší se jeden z manažerů ČD. Další návrh spočívá v lákání zahraničních turistů ze zemí.de jsou na chladno zvyklí.

,,Norům a Švédům bude určitě naše klimatizace vyhovovat a Islanďanům bude možná i horko,“ doufá další z manažerů. 

Zobrazeno 855×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz