Chaos je taky Boží :D

Snímek práce

23. 11. 2008 16:21

Snímek práce

Provozní zaměstnanci v určitých profesích jsou povinni vést si vlastní snímek pracovního dne. V praxi to znamená,že na zvláštní tiskopis vypisují každý ůkon, který ve své pracovní době provádějí,včetně přesného udání času. ,,Můj nadřízený tak přesně ví,kdy jsem utáhnul ten který šroub,kdy a kolik oleje jsem kápnul na ložisko,ale také,kolik času jsem pobyl na záchodě či při svačině," říká jeden z takto sledovaných zaměstanců. Švindlovat se přitom nevyplácí,sankce bývají kruté-od vytýkacího dopisu až po neúprosnou výpověd.

,,Jen by mě zajímalo," přemýšlí námi oslovený pracovník, ,,zda i moji nadřízení píší podobné hlášenky,a - zda je píší úplně nejvyšší!"

 Právě ti by měli věnovat nejvyšší pozornost své pracovní době a hlavně výkonům v ní podaných, domnívá se ,,sledovač". Vždyt v jejich případech nejde o stokoruny na hodinu,ale o částky několikanásobně vyšší.  ,,Když takový manažer probendí půl dne na nějakém rautu, hodí to tak šest,sedm tisíc, na to já dělám půl měsíce a o rautu si mohu nechat jen zdát," zamýšlí se sám sebou sledovaný pracovník a píše si do svého výkazníku černou tečku- za to, že ztratil deset minut s novinářem.

Tento čas si- podle přísných a neůprosných regulí- bude muset napracovat!     

 

Zobrazeno 1446×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz