Chaos je taky Boží :D

Boží blízkost

10. 2. 2009 18:59

...Pán s vámi.                                                                                                                                   (Tessalonickým 3,16)

 


Možná že jste při návštěvě bohoslužeb už častěji slyšeli taková slova požehnání. Znamenají pro vás něco? Anebo nevíte, co si s těmi slovy počít? Možná že si říkáte: ,,Je to jedno z mnoha náboženských úsloví."    A skutečně, dokud své srdce vědomě neotevřeme Božímu slovu, nikdy si neuvědomíme, že Boží pomoc má pro nás nevýslovnou cenu, pokud o ní vůbec stojíme.

 

Lidé v územích katastrof a v krizových oblastech o tom budou mít asi jinou představu. Mít blízkost a podporu ,,Pána pánů" jde daleko nad to, co člověk může na zemi získat nebo ztratit. Pro každého se to může stát skutečností.

Jeden politik se vyjádřil v tom smyslu, že křestanství z opatrnosti slibuje ráj teprve na onom světě. Tento muž neměl pravděpodobně žádnou představu o tom, že Boží blízkost a útěcha jsou hodnoty, které nelze vyvážit penězi. A můžeme to prožívat zde, nyní, nikoliv teprve na onom světě.

Nechěli bychom vzbuzovat falešné představy: Bůh člověku neslibuje pozemský majetek, dostatek peněz, zdraví či dlouhý život. I když to nejsou nepodstatné věci, přece je věčnost delší než 70 nebo 80 let.  A to zde jde! Jak chcete strávit tuto nekonečnou budoucnost? Věčnost bez Boha znamená věčné zatracení. A život s Bohem znamená, že se budeme těšit Jeho lásce a Jeho podpoře, at už se nám daří jakkoli.  

           

 

Zobrazeno 833×

Komentáře

janek2

Mám s tím trochu problém. Nedokážu si jakkoli představit posmrtný život. Přesto věřím v Boha, v to, že má můj život smysl a můžu alespoň tušit Boží blízkost už teď, tady na Zemi.

klaarushka

Byla by škoda ztratit takovou skvělou šanci.. I když je to někdy hodně těžké, ale myslím, že On za to stojí! ;-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz