Chaos je taky Boží :D

Slovo KŘÍŽE

27. 2. 2009 23:03

Nestydím se za evangelium:
,,Je to moc Boží ke spásení pro každého, kdo věří."
             (Římanům 1,16)



Poselství o Ježíši Kristu, je mnoha lidmi považováno za bláznovství.
Avšak Pavel se nestydí zvěstovat toto evangelium. Vždyt je to to jediné poselství o spasení, které si toto jméno zasluhuje. Jen evangelium o Kristu se prokazuje jako Boží síla, která může zachránit od věčné zkázy a od základu změnit život (viz. 1. Korintským 1,18).

Tuto zachranující, proměnující sílu nemá žádné lidské náboženství. Dokonce ani v době Starého zákona nebyla tato síla ještě zjevena. Bůh sice dal izraelskému lidu zákon ze Sinaje, ale ten kladl na člověka požadavky, které nemohl splnit. Odkrýval hřích člověka, ale neukazoval mu cestu k odpuštění a také nedával člověku sílu k osvobození od moci hříchu.

U evangelia je tomu obráceně: neklade žádné požadavky a prokazuje se jako Boží síla. Všechno to, co zákon nemohl udělat, udělal Bůh sám (viz. Římanům 8,3). V Ježíši Kristu a Jeho smrti na kříži připravil Bůh dokonalé spasení: každý hřích může být odpuštěn, člověk může být osvobozen od moci hříchu, od nutkání tohoto zlého pudu v nás, obecenství s Bohem může být obnoveno. 

Všechno to - a ještě mnohem vic - je zahrnuto ve slovu ,,spasení" (nebo ,,záchrana").

Proto evangelium nevybízí k tomu, abychom ke své záchraně něco udělali, nýbrž abychom uznali, že Bůh sám v Ježíši Kristu vše učinil. 
Pak se evangelium pro nás prokáže jako
,,Boží moc k spasení".

Zobrazeno 844×

Komentáře

dadinka

pěkné zamyšlení:-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz