Chaos je taky Boží :D

Evangelium podle Marka ( Služebníci Evangelia)

31. 3. 2009 16:24

,,Vzdyt ani Syn nepřišel, aby si dal sloužit, ale aby sloužil a dal svůj život jako výkupné za mnohé."
                                            (Marek 10,45)


Marek (nazývaný také Jan Marek) patřil ke spolupracovníkům apoštola Pavla, který jej vzal sebou na svou první misijní cestu. Ze Skutků apoštolských se však dovídáme, že Marek brzy Pavla a další spolupracovníky opustil a vrátil se do své vlasti (kap. 13,13 a 15,37-38).

Teprve o několik let později čteme opět o Markovi a jeho službě pro Krista. A Pavel ve svém posledním dopisu ho nazývá velmi potřebným ke službě (2.Timoteovi 4,11).

Po předchozích událostech se možná divíme, že Bůh použil právě Marka k tomu, aby popsal Ježíše jako dokonalého Služebníka, nebot to je hledisko Markova evangelia. Zjevně to bylo právě Jeho vlastní selhání, které Markovi otevřelo oči pro Jeho Pána jako naprosto věrného Božího Služebníka.

Důležité slovo tohoto Evangelia je ,,ihned" .
Nepřetržitá činnost pro svého Boha vyznačovala Ježíše Krista jako člověka na zemi.- Marek, na rozdíl od Matouše a Lukáše nepojal do svého Evangelia žádný rodopis. K čemu také?
U služebníka nezáleží na linii jeho rodu, nýbrž na věrnosti ve službě. A tu nebylo u Ježíše žádné zastavení, vše spělo k vyplnění úkolu, který Mu Bůh dal, dílo smíření na kříži, vzkříšení a nanebevstoupení.

Na konci Markova evangelia nalézáme vzkříšeného Pána, jak se posazuje na Boží pravici. Nyní pokračují učedníci v práci, kterou jejich Mistr započal ve světě.

Ve službě služebníků Evangelia!

Zobrazeno 993×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz