Chaos je taky Boží :D

Skutečnost ZLA

1. 3. 2009 7:06
,,Říkáme-li, že jsme bez hříchu, klameme sami sebe a pravda v nás není."
                          (1.Jana 1,8)

,,Toho, který nepoznal hřích, kvůli nám ztotožnil s hříchem, abychom v něm dosáhli Boží spravedlnosti.
                         (2.Korintským 5,21)

Bible představuje hřích jako směřování ke zlu, které je hluboko v lidské bytosti. Ale pro mnohé lidi je hřích překonaným pojmem, který měl sloužit jen k tomu, aby činil  lidi provinilými, když se jim říkalo, že jsou špatní a že v sobě mají převrácené srdce. Když toto vše zavrhnou, dávají přednost hlasům, které jim tvrdí, že člověk je dobrý a dokonce že je třeba hledat v sobě samých dobro a čistotu. Ale řeč, která se nám líbí a lichotí nám, není ještě proto správná!

Abychom měli důkaz o tom, že naše přirozenost je provinilá, není třeba chodit daleko. Stačí se podívat a poslouchat sdělovací prostředky:
Kolik je tu válek, rozporů nebo různých žalostných skutečností!
Ani věda ani technika nezabrání našemu světu, aby nebyl divadlem násilí a nemravnosti. To říká mnohé o lidské přirozenosti. A já tedy nejsem výjimkou. Hřích je skutečností a přidrží se mne. Bible říká, že jsem dokonce jeho otrokem. Ale už uznat to před Bohem mne vede směrem k osvobození.

Boží Syn, Ježíš, jediný člověk bez hříchu, byl na kříži ztotožněn s hříchem a nesl za něj soud, aby nám, když v Něho věříme, bylo Boží spravedlností zcela odpuštěno. Nikdo z těch, kteří uvěří, nebude tedy odsouzen kvůli přítomnosti hříchu v sobě. Naopak, jestliže uznáme tento sklon ke zlu v sobě, jsme připraveni pro to, abychom obdrželi od Boha milost.

 
Zobrazeno 863×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz