Chaos je taky Boží :D

Obraz milosti

20. 4. 2009 21:56

,,Hospodin mne vysvobodil...."
(Izaiáš 38, 20)

,,A proto není již žádné potupy pro ty, kteří žijí v Kristu Ježíši..........."
(Římanům 8, 1)



William Herschel byl britský astronom německého původu. Roku 1781 objevil planetu Uran dalekohledem, který si sám sestrojil. Král Jiří III., jenž se zajímal o vědecké otázky, pozval Herschela s jeho teleskopem do zámku Windsor.

Vědec však s sebou vláčel velkou mravní zátěž. 30 let předtím zběhl z královské gardy. Věděl, že tento přečin je trestán smrtí zastřelením. Myslel si však, že o tom už nikdo neví. - Když astronom byl v salonu zámku představen před velkým posluchačstvem králi, pozdravil ho tento slovy:
,,Dříve než budeme mluvit o astronomii, musíme vyřídit ještě jednu záležitost."
Předal Herschelovi dopis opatřený královskou pečetí. Král v něm prohlašoval, že ví o Herschelově přečinu, ale že mu uděluje plné zproštění trestu, a tím je jeho případ s konečnou platností vyřízen.

To je obraz milostí, kterou má Bůh připravenou pro každého člověka. Od přirozenosti jsme hříšníci, a tím jsme provinilí proti Bohu. Jeho spravedlnost by nás všechny bez výjímky musela zatratit. Nemáme se před Ním čím vykázat, nemáme nic, co by mohlo vyvážit naši minulost. Ale Ježíš Kristus, Boží Syn, zaujal naše místo v soudu, který jsme my zasloužili. Zaplatil za nás. Nyní může Bůh omilostnit  každého, kdo se vírou opře o obět Pána Ježíše.
Jen tak může být náš případ navždy vyřízen.

Zobrazeno 858×

Komentáře

dadinka

Hezké...zrovna včera jsem o Herschelovi poprvé náhodou slyšela

David Augustýnek

No a já zjístil že on jako první popsal tvar Mléčné dráhy

dadinka

A objevil planetu Uran

dadinka

A byl zbožný křesťan...to je hezké

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz