Chaos je taky Boží :D

Vzácná Boží milost

29. 4. 2009 17:10


Klesnout před Bohem na kolena je lepší, než stoupnout v očích světa

Většina křestanů zná a miluje písen ,,Jak vzácná milost", ale jen málokdo zná jejího autora a jeho pohnutý život.
Takže po pořádku. Autor se jmenuje John Newton (1725-1807).
V historických pramenech se můžeme setkat také s kapitánem Johnem Newtonem, ale jde o tutéž osobu. Určitou dobu byl skutečně námořním kapitánem na otrokářské lodi The Duke Of Argyle. Byl to drsný muž. Brázdil nejenom vlny oceánů, ale svým koženým bičem i záda afrických černochů.
Jednou za veliké bouřky zalezl do své kajuty a mimoděk sáhnul po Bibli. Jeho obrácení nebylo tak dramatické jako Saula, ale změna jeho života byla stejná.
Z bývalého otrokáře se stal zastáncem otroků a dopomohl k tomu, že Britský parlament zakázal hanebné obchodování s otroky. A nejen to, stal se z něho hlasatel evangelia.
Než zemřel, dal si připravit na svůj náhrobek následující text:

,,John Newton, kdysi nevěřící a nemravný člověk, byl díky nesmírné milosti našeho Pána a Spasitele Ježíše Krista ušetřen, obnoven, omilostněn a ustanoven zvěstovat víru, kterou po dlouhou dobu usiloval zničit."

Samozřejmě že John Newton byl jedním z mnoha a vlastně my všichni, kteří jsme poznali a přijali Boží milost, se můžeme do tohoto dlouhého seznamu zařadit.
Jenomže ne všichni, kteří Boží milost přijali, ji zároven takto rozhojnili. V případě apoštola Pavla je to jasné, v případě Johna Newtona taky, ale jak je to v mém a ve vašem případě?
Mnoho lidí přijalo křestanství jenom jako určitou životní alternativu, anebo k volbě křestanství dopělo po zralé úvaze, protože nic lepšího nenašli. Ale je to opravdu poznání a přijetí vzácné Boží milosti?

Milost se uděluje odsouzencům, kdo neprožil poznání svých hříchů a nepocítil těžkou vinu před Bohem, ten nikdy Boží milost nedocení.

Zobrazeno 1355×

Komentáře

David Augustýnek

Nejvíce oslovující je život po obrácení!

dadinka

krásná píseň...taky jsem viděla nový film Amazing grace, kde ta píseň hrála velkou roli...film byl taky nádherný

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz