Chaos je taky Boží :D

Krev nás oživuje

26. 7. 2009 5:36

Některé omyly se už nedají napravit - ani po smrti

 

William Harvey (1578-1657), zakladatel fyziologie, při podrobném studiu krevního oběhu savců zjistil, že cévy a chlopně umožnují tok krve pouze jedním směrem. Do té doby od časů Galénových (narozen kolem r. 130 po K.) byli totiž vědci přesvědčeni, že se ona červená tekutina v těle přelévá asi jako příliv a odliv.
Jeho revoluční myšlenka byla akceptována a změnila tak průběh následujících vědeckých výzkumů týkajících se cévní soustavy. Harvey, který byl věřícím člověkem, ve svém prohlášení citoval Bibli:

,,......nebot život každého tvora je v jeho krvi, ta ho oživuje." (Lv 17,14)

V roce 1907 zveřejnil český psychiatr a neurolog Jan Jánský (1914-1920), svůj objev klasifikace čtyř krevních skupin A,B,AB, a H (dříve ozn. 0). V roce 1921 tuto klasifikaci přijala komise Americké lékařské asociace a potvrdila tak světovou prioritu jeho objevu. Díky tomu se může provádět transfuze krve.

Ted si představte, že by si během transfuze někdo spletl krevní konzervy a vyměnil  je. Vlastně si to ani nemusíte představovat. Tisková agentura Slovenské republiky vydala 8.4. 2004 následující zprávu:

,,Příčinou smrti pětapadesátileté ženy, která v úterý večer zemřela byla hemolytická reakce s následkem šoku a následná zástava činnosti srdce, plic, jater a ledvin. Tragédii způsobila záměna krve."

Bůh zjevil Mojžíšovi, že krev považuje za cosi zvláštního. K odčinění hříchů požadoval Bůh právě tuto zvláštní substanci - symbol života. Proto byla na starověkých oltářích obětována krev nespočetného množství beránků, býčků a dalších zvířat.
Možná i vám připadá Starý zákon místy příliš drastický, ale jakmile si uvědomíte, že to všechno je předobrazem oběti Ježíše Krista, onoho Beránka Božího, který prolil svou Božskou krev proto, aby učinil zadost Boží spravedlnosti, objevíte nový rozměr Božího slova i svého života.

!!! Jenom si neplette krev Ježíšovu s krví  lidskou nebo krví zvířat !!!

Zobrazeno 745×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz