Chaos je taky Boží :D

Pohled na srdce

11. 7. 2009 18:33

Lépe si poradí s hříchem ten, kdo počítá s jeho nebezpečím.

 

Naše srdce je fantastický orgán. Váží pouhých 300 gramů, ale dokáže za klidových podmínek přečerpat každou minutu pět litrů krve.
Přečerpává ji ze žil do tepen, tak krev získá potřebný tlak, aby překonala odpor tepla. Při tělesné práci se srdeční výkon výrazně zvyšuje. Srdce musí za těchto podmínek přečerpat pod ještě větším tlakem 20,30 i více litrů krve za minutu, aby se tkáním dostalo potřebné množství kyslíku a živin.
Za klidových podmínek přečerpá srdce za jednu hodinu 300 litrů krve, za den 7000 litrů, za rok 2,5 milionu litrů a za 70 let života potom 200 milionů litrů krve (t.j. přibližně 200 000 tun).

Stejně fantastický je duchovní smysl srdce. V Božím slově se dočteme, že srdce může být čisté a pokorné, mohou v něm být uloženy drahocenné poklady, ale také může být zatvrzelé a plné špatných myšlenek, hříchů jako jsou vraždy, cizoložství, smilství, loupeže, křivá svědectví, urážky (Mt 15,19)

Biologické srdce se vyšetřuje metodou pod zkratkou EKG- elektrokardiogram. Tato metoda zaznamenává elektrickou činnost srdce. Každý stah srdečního svalu doprovází vznik slabého elektrického napětí, které se ze srdce šíří až na povrch těla, to se snímá kovovými elektrodami přiloženými na kůži.

Ale jakou metodou vyšetřit stav našeho duchovního srdce? 
Podle čeho poznáme, jak jsme na tom duchovně?
Stačí nám názory našich přátel nebo veřejného mínění okolí?

Metodu, která je opravdu spolehlivá, doporučuje Pán Ježíš:

,,Po jejich ovoci je poznáte. Což sklízejí z trní hrozny nebo z bodláčí fíky?Tak každý dobrý strom dává dobré ovoce, ale špatný strom dává špatné ovoce. Dobrý strom nemůže nést špatné ovoce a špatný strom nemůže nést dobré ovoce." ( Mt 7,16-18)

Co kdybychom se nechali vyšetřit Duchem svatým?
On nejenom spolehlivě určí diagnozu, ale také spolehlivou terapii.

Zobrazeno 819×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz