Chaos je taky Boží :D

Uzdravující bolest

23. 7. 2009 17:34

Jen vybroušený diamant je opravdu krásný

V 16. století žil ve Švýcarsku jeden francouzský teolog, který se zabýval zkoumáním Božích cest. Jeho život plný utrpení mu k tomu nabídl mnoho možností. Vzal si vdovu s malým dítětem, ale oba mu zemřeli na následky nemoci. Jeho podlomené zdraví se stalo pověstným - žaludeční vředy, migrény a tuberkuloza ho sužovaly po celý život. Dostalo se mu sice dobře míněných rad, které měly přispět k jeho uzdravení, leč byly bez očekávaného výsledku. Tak například léčba ledvinových kamenů spočívala v jízdě na divokém koni za účelem vytřesení kamenů z těla. Krve potom za úporných bolestí odešlo dost, ale kameny mu zůstaly.
Přes všechnu bolest na duši i na těle tento člověk nepřestal pracovat a zanechal po sobě velký odkaz ve formě kázání, pastorace a mnohých aktivit v církevním i občanském životě. Pracoval na rozsáhlé církevní doktríně, která ovlivnila životy mnoha lidí následujících generaci po celém světě. Toto učení, které se týkalo Boží prozřetelnosti, bude už navždy spjato se jménem Jana Kalvína. Navzdory utrpení dokázal Kalvín najít potěšení v Boží prozřetelnosti:

,,Nebot pokud světlo Božské Prozřetelnosti jednou ozáří duši věřícího, dostane se mu úlevy a vysvobození nejen od úporného strachu, který jeho srdce doposud utlačoval, ale i ode vší starosti."
(Nauka křestanského náboženství, svazek I, strana 193)

Až tě zase někdy napadne, že všechno je jen náhoda a věci se dějí nějak samy od sebe, seber odvahu. Bůh má vše pevně v rukou. Vždyt přece stále platí:

,,Víme, že všecko napomáhá k dobrému těm, kdo milují Boha, kdo jsou povoláni podle jeho rozhodnutí."
(Řím. 8,28)

Zobrazeno 755×

Komentáře

dadinka

Pěkné, díky...A ten verš je moc hezký.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz