Chaos je taky Boží :D

SOS

5. 12. 2009 17:50

.....když viděl, jaký je vítr, přepadl jej strach, začal se topit a vykřikl: ,,Pane, zachran mne!"  Ježíš hned vztáhl ruku, a uchopil jej.... 
(Matouš 14, 30-31)



 

SOS je mezinárodní signál, který vysílají námořníci v nouzi. Tomuto signálu se připisují následující významy. 

,,Save Our Souls" (Spaste naše duše)
Je vysílán, když je ztracena všechna naděje na záchranu vlastními silami, a aby přežili, obracejí se lidé na někoho z vnějšku. 
v našem světě jsou různé SOS stavy nouze, ale jsou tu také SOS duchovní. Vskutku, každý jde po cestě, která končí smrtí. Když člověk žije bez Boha, nemyslí na věčné zatracení. Nikdo mu nemůže uniknout vlastní silou. Proto Bůh čeká na SOS od toho, kdo pozná potřebu vnějšího zásahu, zásahu od Něho.
Když se apoštol Petr začal topit ve vodě Galilejského jezera, volal k Ježíši: ,,Pane, pomoz mi."
A ihned měl v dosahu Ježíšovu ruku, která k němu byla vztažena.
Ten kdo vysílá SOS, nepřemýšlí o prostředcích, které zachránci mohou použít. Příjme s vděčností vše, co je činěno k jeho záchraně.
Proto Ježíš chce i dnes přijít na pomoc tomu, kdo ve své zoufalosti, svém zármutku nebo ze své vzpoury se k Němu obrátí, aby mu bylo odpuštěno, porozuměno, aby byl milován a potěšen.

Zobrazeno 904×

Komentáře

Katis

Velmi trefné! Něco jako duch.krizi prožívám taky. Už dobré dva měsíce. Říkám "něco jako", protože ten termín krize nerada používám. Cítím v sobě napětí a svázání. Něco podobného jsem měla ne tak nedávno, ale zajímavé, že až do dlouhé době se mi to stalo. Volám taky SOS a věřím, že Pán ví o moji touze se Mu zase přiblížit.

David Augustýnek

Já bych to nazval ,,duchovním zastavením". Člověk se v jedné chvíly jakoby úplně zastaví na místě a nejde se mu pohnout! Potřebuje jakoby nějaký impuls s venčí! <br />
Každý jednou ztratí směr a zastaví se a potom je důležité najít znovu tu správnou cestu. <br />
A je důležité volat SOS a ještě důležitější je přijat jakoukoliv pomoct! Pomoci nám může kdokoliv i cokoliv.

David Augustýnek

Advent je ideální čas na to aby se člověk zastavil a připravil své nitro na příchod Krista! Máme si v době adventní uvědomit že Kristus Syn Boží přišel sem mezi nás na Zemi! Přijal naše tělo aby nám přinesl spásu.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz