Chaos je taky Boží :D

Po volbách

10. 7. 2010 7:32

Nově vznikající vláda se nijak netají tím, že bude - v zájmu úspor- poněkud asociální. Zuby si začíná brousit na stravenky, po jejich zrušení přijde asi na řadu zákoník práce a pak i další záležitosti, které se značnou měrou dotknou především těch, kteří volily ,,změnu". ,,Komunisté říkali - zítra se bude tančit všude, naším heslem je - zítra se bude šetřit všude." komentovali připravované změny lídři vznikající vládní koalice. Nad otázkami, zda se nebojí demonstrací, stávek a dalších protestů, mávají přitom bohorovně rukou: ,,Však oni si lidé zvyknou". 
Takže co tomu říkají lidé? ,,Ted, když máme co jsme chtěli, do rachoty zvesela," snaží se žertovat 35letý malopodnikatel, kterému však hrozí zvýšení cen benzínu, daní a následný krach jeho dílničky. ,,Než vystuduji, bude všechno jinak," říká optimisticky 18letý student, jeden z aktérů ,,revolučních voleb" kterému jeho studia zatím platí rodiče. A co ti starší?  ,,Já jsem šťasten, že jsem v důchodě, aspoň se nemusím třást hrůzou z toho, co přijde, na důchod mi snad nesáhnou," utěšuje se senior Albert.
Novopečení poslanci zatím ujišťují veřejnost, že budou chodit všude pěšky, zruší si své benefity a hlasovat budou jen pro takové zákony, které budou sloužit blahu většiny národa a ne jen pár vyvoleným. ,,Nové koště dobře mete, ale asi se budeme divit, jak brzo se omete," komentuje tyto sliby pochmurně jeden z železničářů, kterému hrozí že příjde o místo. ,,Nejdůležitější ted bude vydržet do příštích voleb," říká při pohledu na svůj opasek, který má zapnutý již na tu poslední dírku.

Zobrazeno 718×

Komentáře

David Augustýnek

<a href="http://www.novinky.cz/ekonomika/205592-koalicni-smlouva-utahne-lidem-opasky.html" target="_blank">http://www.novinky.cz/ekonomika/205592-koalicni-smlouva-utahne-lidem-opasky.html</a>

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz