Chaos je taky Boží :D

Padla facka

4. 10. 2008 17:45
Rubrika: Mezi nárazníky

Padla,padla facka na dráze……..

Německé odbory bojují proti násilí ve vlacích 

Zatímco konflikty na bálech a v hospodách se –zejména na vesnicích-řeší většinou pár fackami či nějakou tou ranou do zubů,rozbroje mezi cestujícími ve vlacích mívají stále častěji podobu bezohledných fyzických střetů včetně bitek na nože. A nejen u nás,ale i leckde jinde,například hned v sousední Spolkové republice  Německo,jak o tom přinesl letos v červenci svědectví Inform TRANSNET, měsíčník německého odborového svazu železničářů. Ve vlaku na trati mezi Hamburkem a Hannoverem vrazil letos v lednu jeden pasažér nůž do své společnice. Lékaři jí však naštěstí rychlou operací zachránili život.

I když časopis označil tuto tragédii mezi partnerskou dvojicí za přece jen extrémní případ, je tento zločin považován za varovné memento. Neboť násilí v německé společnosti,podobně jako v mnoha jiných zemích,neustále stoupá úměrně tomu jak zábrany lidí klesají, v neposlední řadě i díky doslova instruktážním filmům,především americkým,glorifikujícím násilí a zločin. A před ním nejsou uchráněni ani cestující ve vlacích a možná ještě méně železniční personál.který se někdy stává cílem výpadů od podnapilých útočníků. Potvrzují to přibývající zprávy o agresivním chování zákazníků dráhy mezi sebou i vůči průvodčím i dalším zaměstnancům železnic. Vzhledem k tomu,že tento jev začíná nabývat stále častější a nebezpečnější podoby, rozhodlo se vedení TRANSNET a sesterského Odborového svazu zaměstnanců dráhy (GDBA) vypracovat zvláštní dotazník,dostupný i na internetu, v němž by pracovníci ze všech úseků železniční dopravy a služeb mohli a měli popsat konkrétní případy agresivního chování a předložit návrhy,jak těmto nežádoucím jevům čelit. Oba odborové svazy předpokládají že o jejich iniciativu projeví zájem i zaměstnavatelské organizace,které by měli být na přijetí nezbytných opatření k větší bezpečnosti logicky zainteresováni.

Podle Inform TRANSNET si řada odborářů stěžuje,že zaměstnavatelé však na jejich hlášení o násilnostech na železnici reagují netečně. A právě přímět odpovědné činitele k větší angažovanosti na zlepšení tohoto nežádoucího stavu si obě odborové organizace kladou jako smysl a cíl svého dotazníku.

 

 

Jestli máte i vy nějakou špatnou zkušenost z cestování ve vlaku podělte se s ní a napište jí do komentáře DĚKUJIJ   

Zobrazeno 1022×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz