Chaos je taky Boží :D

Dar

20. 3. 2009 4:05
Dar

Jan byl spolehlivý tesař, který pracoval pro velmi úspěšného stavebního podnikatele. „Chci tě pověřit dozorem při stavbě nového domu. Máš na starosti materiál i práci dělníků od základů až po střechu,“ řekl jednoho dne Janovi podnikatel. 
A Jan tento úkol nadšeně přijal. Deset dnů předtím, než se měly začít kopat základy, znovu prostudoval celý projekt. Zkontroloval měření i rozpočty a napadlo jej – pokud je opravdu hlavní stavební dozor, proč by na několika místech nepoužil levnější materiál a neušetřil nějaké peníze pro sebe. Kdo zjistí rozdíl? 
Svůj plán začal hned uskutečňovat. Objednal dřevo druhé jakosti a ve zprávě uvedl, že bylo použito dřevo první jakosti. Do základů dal levnější beton, použil méně drahý elektroinstalační materiál; zkrátka šetřil, kde se dalo... a všude uváděl materiál kvalitnější. Když byl dům hotový a vymalovaný, pozval podnikatele, aby si jej přišel prohlédnout. 
„Jendo,“ řekl mu podnikatel, „odvedl jsi opravdu skvělou práci. Byl jsi celé roky dobrým a spolehlivým pracovníkem, proto jsem se rozhodl projevit ti vděčnost tím, že ti tento dům dám jako dar!“ 
Zobrazeno 919×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz