Chaos je taky Boží :D

Poslední slova Thomase Watsona

24. 7. 2009 7:22

At nestoupá cena hříchu, protože se právě nosí!

 

Kdybyste měli svým blízkým sdělit svá poslední slova, co byste jim poradili nebo řekli?
Časopis Moody otiskl článek o puritánském kazateli jménem Thomas Watson. V Anglii roku 1662 přišel s téměř dvěma tisíci dalšími služebníky o výsadu stát za kazatelnou. Tato skupina kazatelů byla odstraněna poté, co ve státní církvi odmítla podepsat parlamentní rozhodnutí zvané Listina jednotnosti, která je měla přimět, aby se vzdali některých důležitých bodů své víry.
Dříve než byl Watson propuštěn, pronesl své poslední kázání. Možná že to bylo jedno z nejkratších, ale zároven nejdůležitějších kázání, která svým lidem sdělil. Posudte sami:

,,Především každodenně udržujte čas modlitby k Bohu. Obklopte se dobrými knihami. Dávejte si pozor na to, s kým se stýkáte. Budte opatrní v tom, čemu nasloucháte. Jděte cestou upřímnosti. Vždycky si dejte práci se zkoumáním sebe samých. V duchovním životě budte bdělí. Lidé náležející Bohu se mají často společně scházet. Kéž se vaše srdce pozvedne nad tento svět. Utěšujte se Božími sliby. nebudte líní, ale pracujte na svém životě. Zachovávejte Desatero přikázání: zbožnost vůči Bohu a spravedlivost vůči bližnímu. V jednání s ostatními se naučte skloubit nevinnost s prozíravostí. Mějte větší strach z hříchu než z utrpení. Mějte se na pozoru před modlářstvím. At ve vašich očích neklesá zbožnost, protože je haněna a pronásledována. At ve vašich očích nestoupá cena hříchu, protože se právě nosí. Ve věcech křestanského života služte Bohu s veškerou svou silou. Po celý život prokazujte dobro druhým. Každý den rozjímejte nad věčností."

Snažím se držet se těchto slov a čas od času se zastavit a přemýšlet nad tím, které věci v mém životě jsou pro Kristova následovníka podstatné. Možná že i vy dostanete chut Watsonovo poslední kázání předat dál a nechat ho promlouvat tak, jak je tomu už po 347 let.

Zobrazeno 787×

Komentáře

dadinka

Moc hezké...

David Augustýnek

Myslím že Thomas Watson vyjádřil ve svém posledním kázání vše co má správný křestan ale také i člověk mít.<br />
Hlavní je touha po správném životě bez urážek a s nasazením se pro druhé!

janek2

Skvělé, děkuju.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz