Chaos je taky Boží :D

Přijmout lásku a odpustit

Kdo už někdy byl aspon jednou v Medjugorii jistě bude souhlasit že je toto místo samo o sobě doslova nabité BOHEM. Na tomto místě se Panna Maria stále zjevuje a právě proto nejsou tato zjevení zatím církevně schválena ( potvrzena).
Dle mého je toto místo největším zázrakem který nebude nikdy ukončen. Kde je Bůh tam je odpuštění, kde je Bůh tam je láska, kde je Bůh tam je i Panna Maria a Ježíš.
Medjugorie je nazývána zpovědnicí světa a tou také skutečně je. Člověk se zde prostě musí pod vlivem Boží, a Mariiny lásky otevřít. Kolik zla je v člověku zakořeněno, kolik neodpuštění a hněvu. 
Duchovní vedení otce Červenky je i pro mě stále překvapující, nečekané. A to i přesto že v naší farnsoti působil 9 let. Je vidět růst, touha po tom se trefit do černého a přitom nemazat med kolem huby. 
Otec ví přesně kam bodnout aby jeho slova přinesly užitek. Někdy jsou jeho poznámky, až urážející ale to je jen první dojem. Je potřeba když nám někdo něco vytýká se nejdříve zamyslet nad tím není-li to přeci jen pravda. 
Odpuštění, vede ke svobodě ducha. Neodpuštění nás hrozně moc svazuje, nedovolí nám vzlétnout a vidět krásu života. 
V Medjugorii, na místě kde je spousta národů, spousta lidí se dá i přes ten vnější ruch najít klid, chvíle naprosté koncentrace na Boha a Jeho slova. 

Bylo pro mě velmi nepochopitelné jak Bůh dokázal před mýma očima měnit myšlení mé kamarádky. Ona si to ani neuvědomuje ale Bůh mi dal tu vzácnou možnost se podívat do jejího uplynulého života. Do té její velké bolesti,do jejich pádů a zranění. Vztahy které jí přinesly jen posmívání, urážky od okolí. Neupřímné lidi které potkala. To všechno a ještě více jsem během pár vteřin měl možnost uvidět a zvláštním způsobem vnímat. 
Plakal jsem nad sebou, nad tím jak si stále myslím že jsem zkoušen od života a přitom jsem vlastně já sám byl příčinou svých pádů a zranění. 

Aby mohl člověk odpustit druhým, musí nejdříve přijmout odpuštění od druhých a také odpustit sám sobě. 
Díky velkému gestu mytí nohou na Križevaci jsem pochopil že si nejdříve musím nechat umýt nohy od Pána, musím přijat Jeho lásku, odpuštění. 

Kdo neodpustí ten se dříve nebo později propadne do sebezranující jámy hříchu!!! 

Zobrazeno 1108×

Komentáře

jose

Díky Qvido, taky jsem žasl nad kamarádkou.

Kajuša

Proč jen jsem nejela s vámi... si říkám při čtení článků z letošní Medju. Nejela jsem z důvodů, že je tam pro mě těžko snesitelné vedro ( i když letos bylo stejné vedro i tady a přežila jsem to), každým rokem je tam čím dál více lidí a ta cesta busem – no potěš koště…. Proč se mi při rozhodování vybavily jen ty špatné věci, vzpomínky? Nemá to být naopak? Člověk přeci na to špatné zapomíná a zůstává jenom to hezké. Ale to asi pro Kajušu neplatí :) Jaké z toho tedy plyne ponaučení? Kajuše, Kajuše nevěš hlavu, příští rok bude zase možnost splynout v davu.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz